Innfallsporter

Øvre Pasvik kan by på fantastiske villmarksopplevelser enten til fots eller på ski. Det er to innfallsporter der du kan få informasjon om nasjonalparken, Sortbrysttjern og Grensefoss. Innfallsportene kan nås med bil i sommerhalvåret og er utgangspunktene for de to stiene som går gjennom nasjonalparken: Ellenkoiastien og Treriksrøysastien.

Ellenkoiastien

Ellenkoiastien starter ved Sortbrysttjern, hvor det er parkeringsplass og gapahuk med tilrettelagt bålplass. Langs stien er det satt opp informasjonstavler om natur og kultur, og stien fører til Ellenkoia, som er en åpen koie. Etter Ellenkoia kan man gå langs Piilolastien som går helt inn i Finland og Vätsäri ødemarksområde. Langs Piilolastien finner man Piilolakoia, som er en åpen koie på grensen til Finland. 

 

Treriksrøysa

Fra Grensefoss går det sti helt fram til treriksrøysa, som ligger i øverste delen av nasjonalparken. Treriksrøysa markerer grensemøtet mellom Russland, Norge og Finland. 

 

Besøkssenteret for Øvre Pasvik nasjonalpark ligger på Svanvik. Følg fylkesvei 8850 fra Kirkenes og sørover gjennom Pasvikdalen i ca 40 km. Kirkenes er 2 timers flytur fra Oslo.

Det letteste transportmidlet er å kjøre egen bil eller eventuelt en leiebil. Andre muligheter er Pasvik Taxi, busstransport fra Boreal (snelandia.no) eller sykkel.

Til Kirkenes går det direktefly fra Oslo av både SAS og Norwegian, samt at Widerøe flyr bl.a. direkte fra Tromsø. Hurtigruten anløper Kirkenes regelmessig.

Kirkenes Turistinformasjon holder til i Dr. Wesselsgate 15B i Kirkenes og har i sommer åpent hver dag fra kl 09.30 til 15.30.

Nettside: www.visitkirkenes.no

Telefon 481 19 993