Naturveiledning og formidling

Besøkssenter Øvre Pasvik tilbyr naturrelatert formidling og naturveiledning for grupper, barnehager og skoleklasser. Naturveiledningen for skoler og barnehager er gratis, og alle oppleggene er laget med utgangspunkt i skolenes læreplaner og dekker undervisningsmål. Undervisningen foregår både inne på skole og besøkssenteret eller ute i naturen. De fleste kan tilpasses hvert enkelt alderstrinn. Vil du og din klasse/gruppe komme på besøk? Ta kontakt med oss for å avtale tidspunkt. Telefon +47 46413600 eller svanhovd@nibio.no.

Forskerlaben

Besøkssenter for Øvre Pasvik Nasjonalpark har utviklet et genetisk undervisningslaboratorium basert på metoder som brukes i rovdyrforvaltningen i dag, der elevene må finne og analysere DNA fra forskjellige prøver av brunbjørn. Gjennom forskerlaben lærer elevene om genetikk, rovdyrforvaltning og atferd, i tillegg til bærekraftig bruk av naturen gjennom undervisning og praktiske oppgaver. Link til brosjyre (pdf)

Bli en klimaetterforsker

I dette undervisningsopplegget vil elevene lære mer om vær og klima, hva er klimaendring og global oppvarming, hva er konsekvensene for oss mennesker og dyre- og plantelivet og hvordan forskere studerer klimarelaterte spørsmål. Opplegget tar omtrent to timer og foregår i form av et foredrag inne på besøkssenteret etterfølgt av aktiviteter ute hvor elevene må løse en rekke oppgaver knyttet til klima. Link til brosjyre (pdf)

 

PNC

Tekst kommer tekst kommer Tekst kommer tekst kommerTekst kommer tekst kommerTekst kommer tekst kommerTekst kommer tekst kommerTekst kommer tekst kommerTekst kommer tekst kommerTekst kommer tekst kommerTekst kommer tekst kommer. Link til brosjyre (pdf)

Hagevandring

Bli med en naturveileder og vandre langs Svanhovd sin botaniske hage, grønnsakhage og ozonhage. Lær mer om de forskjellige arter som hagen har, hvordan overlever plantene vinter, hvilke grønnsaker man kan dyrke her i Pasvik, hva er ozon og hvorfor har vi en ozonhage. Opplegget varer omtrent to timer.

Skreddersydde formidlingspakker

Besøkssenteret tilbyr skreddersydde formidlingspakker til grupper som besøker senteret eller overnatter på konferansesenteret på Svanhovd. Eksempler på innhold i slike pakker er foredrag om naturen i Pasvik eller om forskningsaktiviteter som foregår på NIBIO Svanhovd, guidet hagevandring, guidet tur i utstillingen eller informasjonsvideo om Pasvik-Inari trilateral park.

Besøkssenteret for Øvre Pasvik nasjonalpark ligger på Svanvik. Følg fylkesvei 8850 fra Kirkenes og sørover gjennom Pasvikdalen i ca 40 km. Kirkenes er 2 timers flytur fra Oslo.

Det letteste transportmidlet er å kjøre egen bil eller eventuelt en leiebil. Andre muligheter er Pasvik Taxi, busstransport fra Boreal (snelandia.no) eller sykkel.

Til Kirkenes går det direktefly fra Oslo av både SAS og Norwegian, samt at Widerøe flyr bl.a. direkte fra Tromsø. Hurtigruten anløper Kirkenes regelmessig.

Kirkenes Turistinformasjon holder til i Dr. Wesselsgate 15B i Kirkenes og har i sommer åpent hver dag fra kl 09.30 til 15.30.

Nettside: www.visitkirkenes.no

Telefon 481 19 993